U ponedjeljak 1.3.2021 godine članovi Hrvatske udruge logoraša u Bosni i Hercegovini obilježili su 27. obljetnicu zatvaranja logora Armije Republike BiH u Muzeju Bitke za ranjenike u Jablanici. U razdoblju od osnivanja do njegovog zatvaranja kroz ovaj logor prošlo je više od 600 hrvatskih logoraša, od kojih 88 vojno sposobnih, ostalo su civili iz Jablanice, Doljana, Drežnice, Grabovice i okolnih mjesta, a neki nisu ni evidentirani od strane Međunarodnog crvenog križa. U skupini od oko 150 civila dovedena je i najmlađa osoba u logor, dijete starosti 28 dana, te više od 60 djece mlađe od 14 godina, kao i veći broj starijih osoba.

Opširnije...

Zajedno sa 165 osoba iz cijele Bosne i Hercegovine i dijelova Hrvatske članovi udruge Runolist Doljani-Jablanica sudjelovali su na XVI Tradicionalnom usponu na Veliki Vran povodom Dana općine Jablanica, 22. veljače, a kojeg su organizirali PSD “Vilinac”.  Vrijeme je bilo predivno za uspon. Za vrijeme uspona poštovale su se sve epidemiološke mjere.  Planinarsko društvo Vilinac zahvalio se svima koji su sudjelovali na ovom pohodu. 

U nastavku možete pogledati nekoliko fotografija koje su naši članovi zabilježili na ovom planinarenju. 

Opširnije...

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović danas je nastavio posjete stranačkim odborima te je posjetio Jablanicu. Uz predsjednika Čovića, posjeti Općinskom odboru HDZ-a BiH u Jablanici nazočio je i Stjepan Bošković, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Hercegovačko Hercegovačko-neretvanske županije.

Ivan Rogić predsjednik Općinskog odbora Jablanica prezentirao je plan aktivnosti koje su zamišljene u sklopu aktivnosti koje će se odvijati u samoj kampanji pred lokalne izbore.

Opširnije...

Danas je u župi Jablanica proslavljen blagdan rođenja Blažene Djevice Marije - Male Gospe. Ovaj blagdan u župi Jablanica posebno se slavi zbog toga je ujedno i zaštitnik ove župe. Svečano misno slavlje u 11 sati predvodio je velečasni Ivan Ivančević, ekonom u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu, svećenik koji 2016 zaređen za svećenika u susjednoj župi Prozor Rama.

Opširnije...

Predstavnici Udruga proisteklih iz domovinskog rata općine Jablanica su povodom 28 obljetnice osnutka HVO – a, upalili su svijeće za sve poginule hrvatske branitelje na središnjem spomen obilježju u Doljanima. Predstavnici udruga čestitaju svim pripadnicima HVO-a, 28-mi rođendan i zahvaljuju se na doprinosu svima koji su bili sudionici Domovinskog rata, te svojom borbom i žrtvom omogućili stvaranje slobodne i suverene BiH.

Opširnije...

Stranica 1 od 7

Doljani.info

Udruge u Doljanima

Idi na vrh