Pozivaju se svi članovi udruge HVIDR-a Jablanica na pomjereni izvještajni  - izborni sabor HVIDR-a Jablanica, koji će se održati u Doljanima u Domu na Milaševcu dana  (petak) 14.5.2021 godine s početkom u 18:00 sati. 

PREDSJEDNIK:
Nenad Rotim

 

Danas je u školi na Slatini održana redovna izborna skupština Mladeži HDZBiH OO Jablanica na kojoj je izabrano novo vodstvo.

Na samom početku, kako i priliči izbornoj skupštini, dosadašnji predsjednik OO Marko Groznica podnio je izvješće o radu Mladeži u proteklom mandatu. Nazočnima se obratio i predsjednik HDZBiH OO Jablanica Ivan Rogić, koji je prigodnim riječima podržao izbornu skupštinu i zaželio uspješan rad.

Nakon izvješća predsjednika i pozdrava gostiju pristupilo se izboru članova Općinskog odbora. Jednoglasno je izabran novi predsjednik Mladeži HDZ BIH OO Jablanica, Tomslav Bradarić iz Doljana koji je tu dužnost preuzeo od dosadašnjeg predsjednika Marka Groznice.

Skupština je protekla sukladno epidemiološkim mjerama.

Opširnije...

U ponedjeljak 1.3.2021 godine članovi Hrvatske udruge logoraša u Bosni i Hercegovini obilježili su 27. obljetnicu zatvaranja logora Armije Republike BiH u Muzeju Bitke za ranjenike u Jablanici. U razdoblju od osnivanja do njegovog zatvaranja kroz ovaj logor prošlo je više od 600 hrvatskih logoraša, od kojih 88 vojno sposobnih, ostalo su civili iz Jablanice, Doljana, Drežnice, Grabovice i okolnih mjesta, a neki nisu ni evidentirani od strane Međunarodnog crvenog križa. U skupini od oko 150 civila dovedena je i najmlađa osoba u logor, dijete starosti 28 dana, te više od 60 djece mlađe od 14 godina, kao i veći broj starijih osoba.

Opširnije...

Zajedno sa 165 osoba iz cijele Bosne i Hercegovine i dijelova Hrvatske članovi udruge Runolist Doljani-Jablanica sudjelovali su na XVI Tradicionalnom usponu na Veliki Vran povodom Dana općine Jablanica, 22. veljače, a kojeg su organizirali PSD “Vilinac”.  Vrijeme je bilo predivno za uspon. Za vrijeme uspona poštovale su se sve epidemiološke mjere.  Planinarsko društvo Vilinac zahvalio se svima koji su sudjelovali na ovom pohodu. 

U nastavku možete pogledati nekoliko fotografija koje su naši članovi zabilježili na ovom planinarenju. 

Opširnije...

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović danas je nastavio posjete stranačkim odborima te je posjetio Jablanicu. Uz predsjednika Čovića, posjeti Općinskom odboru HDZ-a BiH u Jablanici nazočio je i Stjepan Bošković, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Hercegovačko Hercegovačko-neretvanske županije.

Ivan Rogić predsjednik Općinskog odbora Jablanica prezentirao je plan aktivnosti koje su zamišljene u sklopu aktivnosti koje će se odvijati u samoj kampanji pred lokalne izbore.

Opširnije...

Stranica 1 od 7

Doljani.info

Udruge u Doljanima

Idi na vrh