Danas je u župi Jablanica bilo posebno svečano, proslavljen je blagdan Male Gospe zaštitnice župe Jablanica. Veliki broj vjernika okupio se na vanjskoj proslavi u dvorištu župne crkve.

Euharistijsko slavlje predvodio je fra Bože Milić župnik u župi sv. Petra I Pavla u Mostaru uz suslavlju s pet svećenika.

Jablanički župnik don Marko Šutalo za hvalio se svima koji su pomogli u organizaciji ovog predivnog događaja a posebice vjernicima koji su došli iz raznih krajeva kako bi iskazali poštovanje prema Gospi.

Opširnije...

U petak 8.12.2017. u župnoj crkvi u Jablanici blagoslovljena i posvećena je slika Blažene Djevice Marije na dan Bezgrešnog začeća, a sve u okviru 100 godina župne crkve u Jablanic.

Blagoslov i misu predvodio je rektor Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa u Sarajevu preč. Josip Knežević, uz koncelebraciju još osam bogoslova.

Opširnije...

12 listopada 2017. godine u Doljanima je održana Osnivačka skupština Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Herceg-Bosne Podružnica Jablanica.

Na početku rada skupštine prisutnima se obratio predsjednik udruge Ivan Rogić koji je u pozdravnom govoru gostima i članovima udruge zahvalio se na velikom odazivu. Prije početka rada skupštine intonirana je  himna hrvatskog naroda, nakon čega su se u minuti šutnje sjetili svih naših pokojnih koji su izgubili život u Domovinskom ratu.

Poseban pozdrav upućen je dragovoljcima i veteranima te zapovjednicima i vojnicima HVO bojne Mijat Tomić, predstavnicima civilne vlasti HVO općine Jablanica, svećenicima te svima koji nisu članovi udruge ali su danas prisutni na ovoj skupštini.

Opširnije...

Stota obljetnica Župe Jablanica i proslava blagdana Male Gospe, svečano je obilježena u petak pred crkvom Bezgrešnoga začeća Blažene Djevice Marije u Jablanici.

Euharistijsko slavlje predvodio je mostarsko-duvanjski biskup msgr. Ratko Perić u suslavlju s preko dvadeset svećenika, a prigodom 100 godina te župe iz tiska je izašla i monografija "Župa Jablanica" koja donosi presjek života i rada u župi u proteklih 100 godina.

Opširnije...

Prigodom 100-te obljetnice župe Jablanica i 106-te obljetnice gradnje crkve, obnovljena i je obojana fasada na crkvi. Zahvaljujući općini Jablanica i načelniku gospodinu Salemu Dediću, crkva je zablistala u novome sjaju, spremna da dočeka svoj stoti rođendan. Radovi su trajali oko 15-ak dana i izvođeni su mjesecu svibnju, tako je naša zaštitnica Blažena Djevica Marija, u svome mjesecu počašćena lijepo uređenom crkvom. Zahvaljujemo se svima koji su pomogli na bilo koji način u radovima na crkvi.

Opširnije...

Stranica 1 od 3

Udruge u Doljanima

Idi na vrh