JABLANICA – U četvrtak, 8. prosinca 2016., na svetkovinu Bezgrešnoga Začeća Blažene Djevice Marije, zaštitnice župe Jablanica, slavljena je svečana sveta Misa koju je predvodio bivši župnik ove župe i sadašnji župnik u župi sv. Ante u Sutini don Slaven Ćorić, uz koncelebraciju domaćega župnika don Mile Vidića i asistenciju đakona don Marina Krešića. Misno slavlje popratio je orguljaškom pratnjom i zvonkim glasom don Ivan Perić, župnik župe sv. Luke – Ilići i sv. Marka – Cim.

Opširnije...

Dana 19.10.2016. godine na sastanku OO HDZ BiH Jablanica prezentirana je analiza proteklih lokalnih izbora. Važno je istaknuti da je glavni cilj ovih izbora bio zadržati jedno mjesto u Općinskom vijeću Općine Jablanica što je i ostvareno. Predstavnik OO HDZ BiH  u Općinskom vijeću Općine Jablanica i dalje je Mate Mijić koji je i do sad obnašao tu dužnost. 

U nastavku grafički ćemo prikazati podatke zanimljive za Hrvate u Općini Jablanica. 

Opširnije...

U četvrtak 8.9.2016 godine u župi Jablanica proslavljena je Mala Gospa zaštitnica župe. Mnogobrojni hodočasnici iz Jablanice, Gračaca, Doljana i drugih okolnih župa došli su kako bi zajedno proslavili ovaj nadasve važan datum.  Na svetoj misi nazočilo je negdje oko 500 vjernika. Svetu Misu predvodio je pater Kristijan Raič.

Po završetku svete mise Jablanički župnik don Ivan Zovko zahvalio je svima koji su došli da zajednički proslavimo Malu Gospu u Jablanici. Po završetku se zapjevao bećarac i druženje se nastavilo u župnom dvorištu cijeli dan.

Opširnije...

U utorak 8.9.2015 godine u župi Jablanica proslavljena je Mala Gospa zaštitnica župe. Mnogobrojni hodočasnici iz Jablanice, Gračaca, Doljana i drugih okolnih župa došli su kako bi zajedno proslavili ovaj nadasve važan datum.  Na svetoj misi nazočilo je negdje oko 500 vjernika. Svetu Misu predvodio je don Nikola Menalo župnik župe Presvetoga Trojstva Blagaj na Buni kod Mostara.

Po završetku svete mise Jablanički župnik fra Ivan Zovko zahvalio je svima koji su došli da zajednički proslavimo Malu Gospu u Jablanici. Po završetku se zapjevao bećarac i druženje se nastavilo u župnom dvorištu cijeli dan.

Opširnije...

U organizaciji Eko udruge Runolist i HKUD Napredak Jablanica u subotu 13.6.2015 godine s početkom u 9 sati organizira se uređenje planinarske staze iz Krkače do Stipića livade.

Pozivamo sve koji podržavaju ovu akciju da dođu na most u gornjoj Krkači, ponesu alata, sjekiru, makaze i slično…
Također se potrebno obući u skladu s vremenskim prilikama, ponijeti presvlak, čvrstu obuću, kabanicu, vodu i hranu za boravak u planini.

Zajedno s čišćenjem staze vršit će se i obilježavanje planinarskim oznakama, što će raditi članovi udruga organizatora.

Svrha uređenja ove staze je ta da na godišnjicu pogibije simbolično prođemo putem kojim su naši vojnici i civili otišli u smrt 28.07.1993 godine. Kako bi mogli organizirati ovo hodočašće potrebno je pripremiti stazu, očistiti, obilježiti i prokrčiti zarasle putove koji vode prema Stipića livadi.  

Udruga „RUNOLIST“                                                                                   Hrvatsko kulturno društvo
Doljani, Jablanica                                                                                       „Napredak“ Jablanica
Goran Ćavar                                                                                              Rajka Copf

Stranica 1 od 2

Udruge u Doljanima

Idi na vrh