Danas u popodnevnim satima došlo je do požara na lokaciji između Sovićkih vrata i Sovića. Gorjela je suha trava i nisko raslinje. Zbog opasnosti da bi požar mogao zaprijetiti kućama i naselju Sovići angažirana je vatrogasna postrojba iz Jablanice koja je s dva vozila gasila požar.

Prema saznanjima  s terena požar je lokaliziran i više ne prijeti kućama, stanovnici sela Sovići prate stanje na požarištu te ako se ponovno razbukta vatrogasci će intervenirati.

Valja napomenuti da je danas gorilo i na području između Kosnih luka i Jablanice.

U nastavku možete vidjeti fotografije što su snimili naši čitatelji.

Opširnije...

Služba za upravu za prostorno uređenje, građenje,
zaštitu okoline i stambeno-komunalne poslove
Jablanica, 30.01. 2019. godine

 

OBAVIJEST

o produženju roka za legalizaciju građevina na
području Općine Jablanica

U skladu sa Odlukom o izmjenama Odluke o legalizaciji građevina (“Sl. glasnik Općine Jablanica“, broj 1/19) obavještavaju se svi subjekti koji su na području općine Jablanica izgradili bespravnu građevinu, izvršili drugi zahvat u prostoru bez odobrenja za građenje ili su građevinu izgradili u suprotnosti sa odobrenjem za građenje da je rok za podnošenje zahtjeva za legalizaciju produžen do dana 30.04.2019. godine.

Rok je prekluzivnog karaktera te osobe koja u ostavljenom roku ne podnesu zahtjev za legalizaciju, nakon 30.04.2019. godine, gube pravo na podnošenje zahtjeva i mogućnost legalizacije bespravnog objekta. Obrazac za podnošenje zahtjeva za legalizaciju sa svim informacijam o potrebnoj dokumentaciji može se preuzeti na šalteru Općine i web stranici Općine Jablanica. Za sve detaljnije informacije zainteresirani subjekti mogu se obratiti službenim licima na telefon 036/751-316.

Služba za upravu za prostorno uređenje, građenje,
zaštitu okoline i stambeno-komunalne poslove

Link na službenu stranicu: 
http://www.jablanica.ba/ba/vijesti-jablanica/

Opširnije...

Za razliku od proteklih godina ove godine siječanj je bio iznimno snježan. Za Vas smo pripremili video zapis na kojem možete vidjeti presjek oborina i vremena svih 31 dan mjeseca siječnja godine 2019. Posebice je zanimljivo pogledati vrijeme od 17.1 pa na dalje prema kraju mjeseca gdje možemo vidjeti svakodnevne oborine. 

 

Opširnije...

Prošli tjedan smo postavili senzore za vlagu i temperaturu pored naše kamere u Doljanima. Sad osim što možete vidjeti kavo je vrijeme i stanje na cesti tu su i informacije o temperaturi i vlazi. Termometar je postavljen malo više nego što je propisano za mjerenje pa može doći do oscilacija u temperaturi + - 2 C.

Na slijedećem linku možete pogledati trenutnu temperaturu, vlagu i snimku s kamere:

http://foto55.com/meteo/

http://foto55.com/meteo/tablice.php

Opširnije...

Jučer i danas velike količine snijega pale su na našem području, snijeg na Risovcu prešao je visinu od jednog metra dok je u Doljanima preko pola metra i svakim trenutak je veći i veći. Snijeg i dalje pada pojačanim intezitetom te ako se ovako nastavi do jutra će biti i u Doljanima preko metra.

Putne službe su na ternu i pokušavaju očistiti dionicu prema Jablanici, dolazi do povremeni prekida na ovoj relaciji. Obavještavamo sve koji ne moraju da ne idu na put dok se ne smire ove obilne oborine.

Opskrba strujom je uredna, nije bilo problema s telefonima i internetom. U nastavku možete pogledati kako je to danas izgledalo u Doljanima, fotografije poslala Mirjana Ćavar i Jure Ćavar.

Opširnije...

Stranica 1 od 16

Udruge u Doljanima

Idi na vrh