Poštovani,

iznimno nam je zadovoljstvo pozvati Vas da 19. srpnja 2017. u 18h u Doljanima, općina Jablanica, nazočite otkrivanju spomenika koji je sagrađen i postavljen u čast svim Hrvatima iz općine Jablanica koji su poginuli za vrijeme Prvog i Drugog svjetskog rata, te za vrijeme Domovinskog rata.

Na spomeniku su uklesana sva imena poginulih Hrvata, i to 11 imena poginulih u Prvom svjetskom ratu, 172 imena poginulih u Drugom svjetskom ratu, te 52 poginula Hrvata iz općine Jablanica u Domovinskom ratu.
Obzirom da na području Jablanice ne postoji nijedan spomenik Hrvatima Jablanice koji je obilježio njihova stradanja kroz povijest, smatramo da njegovo postavljanje od iznimne važnosti za ovu općinu.

Ističemo da spomenik ima građevnu dozvolu, te da je izgrađen po zahtijevanim propisima. Njegov idejni tvorac je fra Vendelin Karačić, a izvedbeni projekt potpisuje tvrtka Urbis 86 iz Širokog Brijega. Također, važno je istaknuti i to da je spomenik isklesan iz kamena domaćim radnim snagama kompanije MT „Gabro“, Jablanica a pripremu terena i uređenje okoliša uradili su mještani Doljana.

Važno je spomenuti i to da je datum otkrivanja spomenika dan pred svetog Iliju (uočnica), koji je patron župe Doljani, a nakon otkrivanja spomenika, blagoslov spomenika i misno slavlje će predvoditi mons. Tomo Vukšić, vojni biskup ordinarij u Bosni i Hercegovini. Još jednom Vas pozivamo sve da nam se pridružite u otkrivanju i blagoslovu spomenika.

Udruge proistekle iz Domovinskog rata
HVO HB općine Jablanica
Ivan Rogić

tel: +387 63 311 304
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Facebook

Udruge u Doljanima

Idi na vrh