Večeras je u Doljanima općina Jablanica otkriven spomenik poginulim Hrvatima općine Jablanica u Prvom i Drugom te Domovinskom ratu u Bosni i Hercegovini. Ovom događaju osim brojnih mještana nazočili su visoki vjerski i duhovni dužnosnici.  Gosp. Mladena Begića i gosp. Olivera Soldu, članove Odbora za branitelje pri Hrvatskom narodnom saboru u BiH i ministri branitelja u Zapadnohercegovačkoj i Hercegovačko-neretvanskoj županiji, vojni  biskup u Bosni i Hercegovini msgr. Tomo Vukšić koji je predvodio svečano misno slavlje i blagoslovio spomenik.  U ime Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO Herceg-Bosne Podružnice Jablanica, kao organizatora izgradnje spomen-obilježja, prigodnim riječima obratio se Ivan Rogić.  Također nazočnim se obratio i šćitskog gvardijana fra Andriju Jozića, koji je bio župnik župe Doljani u vrijeme rođenja ideje o gradnji spomenika.

U ime generala nazočnima se obratio general Stanko Sopta, koji je dijelio s nama teške trenutke u Domovinskom ratu i sudjelovao u obrani naših domova. Imena pogiulih čitala je  Monika Grbešić

Spomenik su otkrili zajednički gospoda Mladen Begić i Oliver Soldo, članove Odbora za branitelje pri Hrvatskom narodnom saboru u BiH i ministre branitelja u  Zapadnohercegovačkoj i Hercegovačko-neretvanskoj županiji da zajedno s domaćinom gosp. Ivanom Rogićem i predsjednikom Općinskog vijeća Jablanica Matom Mijića.

Nakon Svete mise druženje se nastavilo na domjenku ispred spomenika.

Facebook

Udruge u Doljanima

Idi na vrh