Obljetnica stradalim Hrvatima na Stipića livadi iznad Doljana, započela je dolaskom planinara koji već tradicionalno pješače iz sela Doljani putevima naši poginuli do Stipića livade. Ovo je  24. godišnjica stradanja 39 hrvatskih branitelja i civila koje su na današnji dan 1993. mučki pogubili pripadnici Armije BiH.

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća počast stradalima na Stipića livadi odala su mnogobrojna izaslanstva koja se svake godine okupe na ovom mjestu.

Povodom obilježavanja 24. obljetnice stradanja nevinih hrvatskih žrtava na Stipića livadi u svečanom programu prije svete mise obratio se general Stanko Sopta-Baja.

U spomen na stradale, danas je služena Sveta misa zadušnica na kojoj su, uz obitelji i prijatelje ubijenih, nazočili i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Misu je, uz koncelebraciju svećenika, biskup Ratko Perić.

Po završetku mise svi su pozvani na grah i piće kako bi se u druženju s preživjelim prisjetili događaja prije 24 godine. Veterani HVO-a Posušje organizirali su grah i piće za sve okupljene.

Facebook

Udruge u Doljanima

Idi na vrh