Kao i svake godine u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata općine Jablanica otišli smo na Stipića livadu kako bi očistili spomenik i uredili okoliš oko spomenika kako bi što ljepše izgledao 28.7. kad se obilježava 25 obljetnica pogibije Hrvata u Doljanima i na Stipića livadi. Većina posjetitelja ne vidi aktivnosti koje se provode prije i nakon obljetnice obilježavanja i smatraju da je to samo od sebe uređeno i osigurano.

Svake godine mali tim ljudi predvođen predsjednikom Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata općine Jablanica Ivanom Rogića odradi ove aktivnosti na zavidnoj razini. Ove godine u uređenju spomenika i okoliša sudjelovali su:

  1. Ivan Rogić
  2. Zoran Mijić
  3. Slavko Josipović
  4. Slavko Raič
  5. Goran Ćavar
  6. Anto Džalto
  7. Anđelko Rogić
  8. Ivan Groznica - Ivek

Kako je to izgledalo možete pogledati na nekoliko fotografija ispod.

 

stipica_livada-1.jpg stipica_livada-10.jpg stipica_livada-11.jpg

stipica_livada-12.jpg stipica_livada-13.jpg stipica_livada-14.jpg

stipica_livada-15.jpg stipica_livada-16.jpg stipica_livada-17.jpg

stipica_livada-18.jpg stipica_livada-19.jpg stipica_livada-2.jpg

stipica_livada-20.jpg stipica_livada-21.jpg stipica_livada-22.jpg

stipica_livada-3.jpg stipica_livada-4.jpg stipica_livada-5.jpg

stipica_livada-6.jpg stipica_livada-7.jpg stipica_livada-8.jpg

stipica_livada-9.jpg

Obavještavamo Vas da i ove godine cesta s Risovca do Stipića livade biti će poravnata i uređena.

U organizaciji udruge „Runolist“ i HKD „Napredak“ Jablanica biti će organizirano planinarenje „Putovima naših poginulih“ iz Doljana do Stipića livade.

Za posjetitelje iz Mostara biti će osiguran prijevoz preko Jablanice, Doljana, Risovaca do Stipića livade. Polazak iz Mostara je u 8:00 sati s Trga hrvatskih velikana - Rondo. Sve dodatne informacije možete dobiti na broj 063/311-304.

Po završetku mise svi su pozvani na grah i piće kako bi se u druženju s preživjelim prisjetili događaja prije 25 godine. Veterani HVO-a Posušje organizirali su grah i piće za sve okupljene.