U nedjelju 9.5.2021 u 11 sati na groblju u Sovićima služena je sveta Misa. Veliki broj vjernika iz Sovića a i onih koji ne žive u Sovićima došao je pomoliti se na grobovima svojih najmilijih. Važno je naglasiti da je groblje uređeno kao i inače. Kako je to izgledalo možete pogledati na galeriji fotografija u nastavku:

Opširnije...

U nedjelju u 11 sati služena je sveta misa na Ilijinom groblju u Doljanima. Blagoslov polja i misno slavlje vodio je župnik fra Stjepan Pavličević. Veliki broj vjernika došao je na grobove svojih najmilijih kako bi se pomolio i zapalio svijeću. Sunčano vrijeme uveličalo je ovaj dan. Po završetku misnog slavlja članovi groblja izmirivali su svoje obveze za održavanje, klikom na ovaj link možete pratiti uplate i troškove održavanja groblja. U nastavku možete pogledati fotografije iz groblja.

Opširnije...

Svečanom svetom misom u nedjelju je u župi sv.Ilije u Doljanima proslavljen najveći kršćanski blagdan – Uskrs. Sveto misno slavlje u 11 sati predvodio je župnik fra Stjepan Pavličević uz koncelebraciju bogoslova fra Marka Cvitkovića.

Bez obzira na hladno vrijeme i snijeg koji je lepršao nakon mise u župnom dvorištu, vjernici su se zadržali, međusobno čestitajući blagdan Uskrsa uz prigodno „tucanje“ jajima. S obzirom na okolnosti ove godine zbog korona virusa brojni vjernici ostali su u dvorištu crkve kako bi se poštovale epidemiološke mjere koje su na snazi. Sretan Uskrs svim čitateljima Doljani.info želi uredništvo. Fotografije s mise u subotu „Uskrsno bdijenja“ i nedjelje „Uskrsa“ možete pogledati u nastavku.

Opširnije...

25. travnja, u 11 sati: ORLOVAC, (rana misa u župnoj crkvi u 9 sati; na Risovcu u 13 sati)

2. svibnja, u 11 sati: ILIJINO GROBLJE, (misa na Risovcu u 13 sati)

9. svibnja, u 11 sati: SOVIĆI, (rana misa u župnoj crkvi u 9 sati; na Risovcu u 13 sati)

15. svibnja, u 17 sati: KRIZMA

16. svibnja, u 11 sati: KOSNE LUKE, (rana misa u župnoj crkvi u 9 sati; na Risovcu u 13 sati)

23. svibnja, u 11 sati: STUPARI, (rana misa u župnoj crkvi u 9 sati; na Risovcu u 13 sati)

20. lipnja, u 13 sati: RISOVAC - STEĆCI, (misa u župnoj crkvi u 11 sati)

27. lipnja, u 13 sati: RISOVAC - KRŠ, (misa u župnoj crkvi u 11 sati)

3. srpnja, u 18 sati: misa uočnica DIVINA DANA na KEDŽARI

4. srpnja, u 11 sati: DIVIN DAN na KEDŽARI (rana misa u župnoj crkvi u 7 sati)

Opširnije...

Pozivam sve župljane da iskažu svoju bratsku i vjerničku solidarnost na svetoj misi u nedjelju, 3. siječnja 2021. kad ćemo moliti za nastradale u zemljotresu u Petrinji, Sisku, Glini i drugim mjestima te ćemo skupljati milostinju za nastradale! Također tko ne može prisustvovati svetoj misi može svoje priloge poslati ili donijeti u župni ured. Nadam se da ćete se odazvati ovom pozivu. Unaprijed iskrena hvala svima!


fra Stjepan Pavličević

Opširnije...

Stranica 1 od 20

Doljani.info

Idi na vrh