U nedjelju je kao i svake godine nakon blagdana sv. Petra i Pavla, na Kedžari obilježen “Divin dan”, dan posvećen Divi Grabovčevoj. Djevojci koja je na padinama Vrana očuvala ono nama kroz sva ova stoljeća sveto i vrijedno – svoju nevinost i odanost dragome Bogu.

Veliki broj vjernika pohodio je Divi Grabovčevoj na Kedžaru bez obzira na sve poteškoće koje s kojima se narod Bosne i Hercegovine ali i svijeta susreće proteklih dana i mjeseci.

Svečanu svetu misu predvodio je i pod njom propovijedao provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko uz koncelebraciju brojnih svećenika.

Divin pozdrav govorila je Nada Krešo a Euharistijsko slavlje svojim nastupom uveličala je klapa “Grga” iz Posušja.

Opširnije...

Bliži se Divin dan. Dan kad častimo nevinost, ljepotu, odanost, vjernost, ljubav. Slavimo život djevojke Dive kćeri Luke i Luce Grabovac. Za Boga je i svoju vjeru, za čednost i vjernost svoga naroda dala svoj život. Mladi život divne ramske djevojke.

Turčin ju je htio za ženu, ali je Diva poštovala svoj krst i svoju obitelj, vjeru svoga naroda. Radije je dala život, nego izdala Boga i svoju vjeru zaboravila.

Opširnije...

Vrhbosanski nadbiskup Vinko kard. Puljić donio je odredbu o nastavku slavljenja misa uz sudjelovanje vjernog puka poštujući pravilo odstojanja jednih od drugih. Kardinal preporučuje nedjeljno slavljenje više misa kako bi vjernici mogli sudjelovati, po mogućnosti na otvorenom.

Svete mise s narodom kroz svibanjsku pobožnost su svaki dan u 17 sati, prije mise pobožnost marijanske krunice.

Dopušta se blagoslov polja uz fizičko odstojanje, ukoliko župnik smatra to razboritim, pogotovo u malobrojnim župama.

 

Opširnije...

U župi Doljani blagoslovljeno je ukupno: 107 obitelji (75 stalnih obitelji, 32 povremeno dolazećih obitelji, stalnih župljana 170).

Sovići: 13 obitelji,
Kosne Luke: 5 obitelji,
Stupari: 9 obitelji,
Orlovac: 22 obitelji,
Šarančevići: 9 obitelji,
Krkača: 19 obitelji,
Kraje: 21 obitelji,
Risovac: 9 obitelji.

Opširnije...

Stranica 1 od 17

Doljani.info

Idi na vrh