Groblje

Povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana na grobljima župe Doljani služene su svete mise koje su okupile mnoštvo vjernika. Katolici se na ovaj blagdan prisjećaju svojih preminulih, molitvama, paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća na njihove grobove. U župi Doljani aktivna su slijedeća groblja: groblje u Kosnim Lukama, groblje u Stuparima, Ilijino groblje, staro groblje Orlovac, groblje u Sovićima, groblje na Risovcu kod crkve, groblje na Risovcu Krš te groblja na Pomenu i Kedžari koja nisu u uporabi.

U nastavku možete pogledati fotografije koje smo fotografirali u grobljima na blagdan Svih svetih i Dušni dan:

Opširnije...

Mise na svetkovinu SVIH SVETIH (nedjelja, 1. studenog):

09:00  misa na groblju Kosne Luke  

11:00  misa na Ilijinom groblju

13:00  misa na groblju Krš/Risovac kod nove crkve

Opširnije...

U nedjelju 11. listopada  2020. u župi Uznesenja blažene Djevice Marije u Kreševu, naš fra Marko Cvitković položit će svoje doživotne zavjete u Redu Manje braće. Fra Marko je rođen 1994. godine u Mostaru, sakramenat krštenja primio je u župi Zagorje kod Posušja za vrijeme izbjeglištva iz Doljana. Nakon srednje škole  odlučio je ući u postulaturu bosanske franjevačke provincije. Nakon godine novicijata na Gorici u Livnu upisuje filozofsko-teološki studij na franjevačkoj teologiji u Sarajevu.

Našem fra Marku želimo obilje Božjeg blagoslova u njegovom redovničkom životu.

Opširnije...

U nedjelju je na Risovcu služena Svečana sveta misa koju je predslavio novi nadbiskup Tomo Vukšić, a blagoslovljene su i postaje križnog puta i oltarska slika.

Opširnije...

U nedjelju, 23. kolovoza u 15 sati, na Vran planini, na Kedžari kod Divina groba, služena je sveta misa za poginule duvandžije, kao i za sve one koji su poginuli čuvajući stada, braneći dom. Svetu misu je predvodio fra Marko Bandalo, župni vikar iz župe Svetog Ante Padovanskog - Gračac. Misa za poginule održava se, već tradicionalno, desetu godinu za redom, kod Divina groba na Kedžari. Unatoč koroni i brojnim ograničenjima na misnom slavlju sudjelovalo je nekoliko stotina vjernika iz Rame, Doljana, Rakitnoga, Posušja, Tomislavgrada…

Opširnije...

Stranica 1 od 19

Doljani.info

Idi na vrh