U nedjelju je na Risovcu služena Svečana sveta misa koju je predslavio novi nadbiskup Tomo Vukšić, a blagoslovljene su i postaje križnog puta i oltarska slika.

Opširnije...

U nedjelju, 23. kolovoza u 15 sati, na Vran planini, na Kedžari kod Divina groba, služena je sveta misa za poginule duvandžije, kao i za sve one koji su poginuli čuvajući stada, braneći dom. Svetu misu je predvodio fra Marko Bandalo, župni vikar iz župe Svetog Ante Padovanskog - Gračac. Misa za poginule održava se, već tradicionalno, desetu godinu za redom, kod Divina groba na Kedžari. Unatoč koroni i brojnim ograničenjima na misnom slavlju sudjelovalo je nekoliko stotina vjernika iz Rame, Doljana, Rakitnoga, Posušja, Tomislavgrada…

Opširnije...

U nedjelju, 9. kolovoza 2020. u 11 sati, bit će proslava Mlade mise sekundicije fra Stipe Rotima.

Misu sekundiciju mladomisnik fra Stipe će slaviti u župi Doljani jer su njegovi obiteljski korijeni iz ove župe.

Na kraju mise udijeliti će nam svoj mladomisnički blagoslov.

Dođimo u Doljane!

Opširnije...

Na starom groblju na Pomenu iznad Doljana, danas je svetom misom te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježena 27. godišnjica stradanja hrvatskih branitelja tijekom Domovinskog rata na tom dijelu bojišnice iz sastava ratnih brigada Kralj Tomislav iz Tomislavgrada i Rama iz Prozora-Rame.

Obljetnica je obilježena u organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata općine Tomislavgrad i Župnog ureda sv. Ilije iz Doljana.

Opširnije...

Danas je proslavljen blagdan svetog Ilije proroka koji se slavi u župi Doljani. Ovaj svetac posebno je štovan u Bosni i Hercegovini, a ujedno je i zaštitnik župe Doljani.

Svečanu svetu misu u 11 sati slavio je don Nikola Menalo, župnik župe Presvetog Trojstva - Blagaj, Buna. Svečano misno slavlje uveličao je zbor mladih Mir iz iste župe.

 Kako je to izgledalo možete pogledati na fotografijama u nastavku:

Opširnije...

Stranica 1 od 18

Doljani.info

Idi na vrh