Danas 23.7.2017. godine na groblju Pomen služena sveta Misa i položeni vijenci za sve poginule na ovom području. Svetu misu predvodio je  gvardijan Franjevačkog samostana u Tomislavgradu fra Sreten Ćurčić uz koncelebraciju župnika župe Doljani fra Ivana Pervana, misno slavlje uveličao je zbor iz Tomislav Grada.

Prije početka misnog slavlja vijence i svijeće položile su brojne udruge, rodbina, prijatelji, suborci, ratni zapovjednici te osobe iz društvenog i političkog života Tomislavgrada, Rame, Doljana i drugih okolnih mjesta.

Na ovoj lokaciji u proteklom Domovinskom ratu živote su izgubili Ljilja Zrno iz Šuice, Ivan Radoš iz Omolja, Ivan Petrović iz Mesihovine i Martin Baćak iz Letke, svi su bili pripadnici brigade „Kralj Tomislav“ iz Tomislav Grada. Također na ovoj lokaciji život je izgubio i Marko Miljko iz Mostara te Nenad Bilić i Josip Pušić iz Rame.

Udruga „Ilijino groblje Doljani“ završila je s uređenjem ograde i čišćenjem groblja i okoliša oko groblja, a općina Jablanica na čelu s predsjednikom Općinskog vijeća Matom Mijića popravila je cestu koja vodi iz Doljana do Pomena.

Na slijedećim fotografijama možete vidjeti kako je to izgledalo.

 

Doljani.info

Idi na vrh