Na blagdan svetog Ilije svečano je bilo danas u Doljanima u kojima je ovaj svetac posebno štovan a ujedno je i zaštitnik ove župe. Veliki broj vjernika okupilo se danas u Doljanima kako bi proslavili  zaštitnika župe Doljani svetog Iliju.

Svečana sveta misa održana je u dvorištu crkve sv. Ilije a misno slavlje predvodio je don Ivica Boras, župnik župe svetog Mateja iz Mostara (Rudnik), a svetu misu pjevanjem je uzveličao zbor mladih, također, iz župe svetog Mateja iz Mostara.

Kao i svake godine i ovogodišnja proslava svetog Ilije započela je misama trodnevnicama (srijeda, četvrtak i petak) u 19 sati. Prvi dan trodnevnice misa se slavila na nakanu mladih, drugi dan trodnevnice za nakanu starih, bolesnih i ostavljenih, a treći dan trodnevnice sveta misa bila je kod križa na Valju za sve poginule u svim ratovima. Treći dan misu je predslavio don Marko Šutalo, župnik iz Jablanice i predstojnik Teološko-katehetskog instituta u Mostaru.

Da se rodna gruda ne zaboravlja, pokazao je dolazak brojnih Doljančana iz BiH, Hrvatske, Njemačke, Austrije ali i daleke Australije.

Nakon mise uz gangu i bećarac nastavilo se druženje koje prema tradiciji traje do kasno u noć.

 

 

Više fotografija na facebook stranici: https://www.facebook.com/pg/doljani.jablanica/photos/?tab=album&album_id=719144821873188

Doljani.info

Idi na vrh