Mještani sela Doljani i Sovići koji svaki dan putuju na relaciji Jablanica - Doljani - Sovići dovedeni su očaj zbog uništenja ceste prouzročenog izgradnjom HE Zlate. Osim brojnih rupa koje vozači moraju savladavati pojavio se problem suženja puta koji za posljedicu ima sigurno prometovanje ovim magistralnim putem. Uz sve to treba naglasiti da ne postoji vertikalna ni horizontalna signalizacija, pa je samo pitanje vremena kada će doći do prvih prometnih nezgoda.

Kako saznajemo od nadležnih tijela, obveza investitora je vratiti put u prvobitno stanje prije početka radova. Nadamo se da će investitor što skorije započeti s uređenjem puta te ne samo da vrati u prvobitno stanje nego i proširiti te presvući asfaltom cijelu trasu na kojoj su radovi bili izvođeni kako bi na taj način doprinio razvoju lokalne zajednice i bar na taj način doprinio poboljšanju uvjeta ljudi koji žive na ovim prostorima.

U razgovoru s mještanima sela koja se moraju svakodnevno kretati ovim putem saznajemo da su spremni na prosvjede i blokade puta kako bi ukazali na probleme s kojima se moraju suočavati svaki dan.

U nastavku možete pogledati video  s označenom širinom puta koja je bila prije radova, te označenim rupama na ovom magistralnom putu Jablanica - Posušje:

 

 

Doljani.info

Udruge u Doljanima

Idi na vrh