Župa Doljani je nakon dužih priprema započela gradnju crkve na Risovcu, na mjestu danas poznatom kao lokacija Krš u Parku prirode Blidinje, na kojem se nalazi poznato "vikend naselje". Na Risovcu imamo svake nedjelje svetu misu u 13 sat u staroj kapelici, koja nije uvjetna za slavlje svete mise. Zato smo započeli novu crkvu na mjestu Krš, nedaleko od Skijališta.

Mnogi ljudi iz razni krajeva iz BiH i Hrvatske postaju žuljani župe Doljani, u personalnom pogledu, te je zaista potrebno da mogu biti u odgovarajućem sakralnom prostoru, u crkvi. Risovac je kao lokalitet vrlo pogodno mjesto na kojem su druženja, sport i rekreacija povezani sa tajnom ljepote i prirodom koju Bog daje, sa sadržajima koji su već načinjeni za ljudske potrebe.

Hvala svim sudionicima u dosadašnjoj izgradnji crkve. Molim i druge dobročinitelje da ovo djelo privedemo kraju. Mislim da smo do sada, uz vašu pomoć načinili dosta. Pozivam i druge da se uključe, imajući na pameti Isusovu riječi da je "udovica sa dva novčića učinila, darovala, za hram najviše.

ŽUPA SVETOG ILIJE PROROKA
(fra Ivan Pervan)

Doljani bb
88446 Doljani 
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 786 085

UPLATA U KM 
UniCredit Bank d.o. Mostar 
3382102200285693

Fra Ivan Pervan župnik župe Doljani.

Doljani.info

Udruge u Doljanima

Idi na vrh