Planinarenje je uvijek dobrodošla aktivnost za sve one koji vole kretati se na otvorenom i uživati u prirodi. Planina Baćina, koja se nalazi u sjevernoj Hercegovini, djeli dolinu rijeke Rame i dolinu rijeke Doljanke, također nudi predivan ambijent za sve ljubitelje planinarenja. Najviši vrh ove planine je Trn a najpoznatija lokacija je Pomen.

U proljeće, vrijeme je bilo sunčano i idealno za planinarenje. Sudionici ovog planinarenja imali su priliku uživati u predivnoj prirodi, koja je bila u punom sjaju. Staze su bile uredne i prohodne, što je olakšalo kretanje kroz netaknutu prirodu.

Planinarenje je uključivalo rutu koja se smatra srednje teška sa dva veća uspona. Za one koji su željeli izazovniju rutu, postojala je staza koja je uključivala jači uspon iz pravca Kraja prema vrhu Trn, dok su za one srednje zahtjevne koristili stazu iz pravca Sovića prema Trnu.

Posebnu zahvalu želim uputiti lovačkom društvu Baćina i udruzi Provita na organiziranom ručku u lovačkoj kući na Baćini. Ovaj ručak bio je pravi užitak za sve planinare, koji su nakon napornog dana mogli uživati u ukusnoj hrani i odmoriti se u prekrasnom okruženju.

Osim što je ovo planinarenje bilo sjajan način za provođenje vremena u prirodi, također je bilo i odlična prilika za druženje i upoznavanje novih ljudi. Zahvaljujući ovom planinarenju, svi sudionici su imali priliku stvoriti nova prijateljstva i podijeliti zajedničko iskustvo.

Konačno, želim se zahvaliti svim sudionicima ovog predivnog planinarenja. Bez vaše potpore i suradnje, ovo ne bi bilo moguće. Zahvaljujući vama, ovo planinarenje bilo je nezaboravno iskustvo koje ćemo svi dugo pamtiti. Planinarenje je sjajan način da se povežete s prirodom i opustite se od svakodnevnog stresa, a planina Baćina pruža prekrasan ambijent za to. Nadam se da ćete se pridružiti i sljedećem planinarenju i uživati u prirodi na još jednoj predivnoj destinaciji.

Udruga "Runolist"
Doljani-Jablanica

 Ovdje možete pogledati rutu po kojoj smo planinarili

Powered by Wikiloc

Facebook

Idi na vrh