U četvrtak 5.4.2018 godine u organizaciji udruge za očuvanje tradicije i pomoć Hrvatima Jablanice „Provita“ i Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata u Bosni i Hercegovini, održan je drugi po redu okrugli stol pod nazivom Hrvati Jablanice, prošlost, sadašnjost i budućnost.

Sve prisutne su u prepunoj dvorani za sastanke Hrvatskog doma na Milaševcu u Doljanima, Općina Jablanica pozdravili predsjednik navedene udruge „Provita“ Ivan Rogić, ravnatelji centara za Domovinski rat iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine Željko Raguž, gospodin Vlado Šoljić predsjednik Hrvatske Zajednice Herceg Bosne kao kulturne i nevladine organizacije te doc.dr.sc. Ivana Stipanović profesorica na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru porijeklom iz Doljana.

Na okruglom stolu raspravljalo se o temama i sadržaju knjige „Hrvati Jablanice, prošlost, sadašnjost i budućnost“ te o povijesnim i aktualnim temama koje su vezane za ovo područje.

Po završetku ovog događaja položeni su vijenci i zapaljene svijeće na spomenik svim poginulim Hrvatima općine Jablanica u svim ratovima.

Organizator poziva sve koji su zainteresirani za sudjelovanje u izradi ove knjige da se jave na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. kako bi poslali materijale ili pregledali nacrt već postojeće knjige. Također je važno da svi koji imaju neke stare fotografije koje su fotografirane na području općine Jablanica da ih pošalju na ovaj mail kako bi bile dodane u knjigu. Dogovoreno je da krajnji rok za slanje materijala i fotografija bude 15.5.2018 godine. 

Izrada ove knjige je veoma važna za generacije što dolaze, jedna stara izreka kaže „ Što nije zapisano nije se ni dogodilo“.

Doljani.info

Udruge u Doljanima

Idi na vrh