Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije-kantona dr.sc. Nevenko Herceg s suradnicima posjetio je gradilište na kome su počeli radovi na dionici Sovići-Sovićka vrata. Izgradnjom ova dionice koja je se nalazi na regionalnoj cesti R 419 Jablanica-Posušje konačno se završava spajanje asfatnim zastorom čitave regionalne ceste. Regionalna cesta Jablanica-Doljani Blidinje-Rakitno-Posušje spaja čak tri važna magistralna cestovna pravca i to: M 17 Mostar-Jablanica-Konjic, M 16.2 Jablanica-Prozor i M 6.1 Posušje-Tomislavgrad. Pored toga ova regionalna cesta spaja se i sa regionalnom cestom Tomislavgrad-Lipa-Blidinje.

Ukupna dužina regionalne ceste Jablanica-Doljani-Blidinje-Rakitno-Posušje iznosi 71,6 kilometara. Od toga dužina ove ceste koja se nalazi na području Hercegovačko-neretvanske županije iznosi 30,7 kilometara (dionica Jablanica-granica županije). Gradnja regionalne ceste R 419 dionice Jablanica-Rakitno počela je prije 25 godina. Do danas je asfaltnim kolnikom izgrađeno 27,2 kilometra, a preostalo je izgraditi još 3.6 kilometara.

Nakon što je Vlada Hercegovačko-neretvanske županije-kantona usvojila godišnji Plan i program Ministarstva prometa i veza-Uprave za ceste te nakon propisane procedure počeli su radovi na završetku izgradnje i posljednjeg makadamskog dijela R 419 dionica Sovići-Sovićka vrata u dužini od 3.6 kilometara. Ukupna vrijednost radova iznosi cca 850.000 KM. Radovi će trajati 120 radnih dana. S realizacijom ovog projekta konačno se može reći da je završena i okončana izgradnja regionalne ceste R 419 Jablanica-Doljani-Blidinje-Rakitno-Posušje.

 

Facebook

Udruge u Doljanima

Idi na vrh