U nedjelju smo zajedno sa članovima lovačkog društva Baćina iz Doljana obišli lovno područje ovog društva kako bi se uvjerili da je lovište uredno, te da provjerimo jesu li lovokradice napravile neku štetu. Naravno nedavni požar na ramskoj strani Baćine uzrokovao je određene štete ali nije zahvatio veći dio Baćine i ugašen je prije nego je došao do područja pod kontrolom lovačkog društva Baćina.

Na samom početku došli smo do Lovačke kuće koja se nalazi na planini Baćina u središtu lovišta. Oko kuće uzdižu se visoka stabla bukve, hrasta i breze. Kuća se stopila s divljinom, bujnim raslinjem, tišinom i nekom  tajanstvenošću, pa za neupućene više izgleda kao kuća iz bajke. Sa sjeveroistočne strane pogled seže na ramsko lovište gdje se u dolini vide naselja Trišćani i Gračac. Gradnja kuće počela je 2003. godine i svake se godine nešto dodaje, dograđuje. Sada se priprema uređenje oko kuće i natkrivanje vanjskog stola. Ovdje se sastaju lovci svakoga lovnog dana, a na ovoj lokaciji održavaju se sastanci te skupštinu društva.

Baćina je poznata po mnogobrojnoj divljači, posebice srneće i divljih svinja. Priroda nam je podarila obilje vode, a mi smo izgradili nekoliko solila i hranilišta, tako da divljač ima dosta dobre uvjete u lovištu.

U nastavku možete pogledati predivne fotografije koje smo snimili na Baćini s članovima lovačkog društva Baćina: Zoran Mijić, Slavko Josipović i Željko Nikolić – Mačak.

 

Baina_topo.jpg LD_Bacina_01.jpg LD_Bacina_02.jpg

LD_Bacina_03.jpg LD_Bacina_04.jpg LD_Bacina_05.jpg

LD_Bacina_06.jpg LD_Bacina_07.jpg LD_Bacina_08.jpg

LD_Bacina_09.jpg LD_Bacina_10.jpg LD_Bacina_11.jpg

LD_Bacina_12.jpg LD_Bacina_13.jpg LD_Bacina_14.jpg

LD_Bacina_15.jpg LD_Bacina_16.jpg LD_Bacina_17.jpg

LD_Bacina_18.jpg LD_Bacina_19.jpg LD_Bacina_20.jpg

LD_Bacina_21.jpg LD_Bacina_22.jpg LD_Bacina_23.jpg

LD_Bacina_24.jpg LD_Bacina_25.jpg LD_Bacina_26.jpg

LD_Bacina_27.jpg LD_Bacina_28.jpg LD_Bacina_29.jpg

LD_Bacina_30.jpg

Topografska karta Baćine s imenima svih važnih mikrolokacija potoka i izvora, može se uvećati klikom na kartu.