Ove godine Ilindan pada u ponedjeljak a u župi Doljani svečanu svetu misu u 11 sati predslavit će don Nikola Menalo, župnik župe Presvetog Trojstva - Blagaj, Buna. Svečano misno slavlje uzveličat će zbor mladih iz iste župe. Priprava za patron župe će biti kroz mise trodnevnice (petak, subota i nedjelja) u 19 sati.

Treći dan trodnevnice u nedjelju bit će sveta misa i paljenje svijeća kod križa na Valju za sve poginule u svim ratovima.

Najava: POMEN

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata i općine Tomislavgrad u nedjelju, 26. srpnja 2020. godine, na Pomenu iznad Doljana bit će održan komemorativni program, u spomen na sve poginule hrvatske branitelje stradale na ovome bojištu u Domovinskome ratu, među kojima je i dvanaest pripadnika Brigade kralja Tomislava iz Tomislavgrada.

Komemoracija počinje u 10:30 polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća a potom će, u 11 sati, biti služena sveta misa koju će predvoditi fra Bože Milić, župnik župe sv. Petra i Pavla u Mostaru.

Najava: STIPIĆA LIVADA

Organizacijski odbor za obilježavanje pogibije vojnika HVO i civila Hrvatske nacionalnosti, za 27 obljetnicu, pozivamo vas da zajednički obilježimo ova stradanja, i to u utorak, 28.07.2020. na Stipića livadi, Doljani, općina Jablanica, prema sljedećem rasporedu:

  • 09.30 sati okupljanje hodočasnika,
  • 10.30 sati polaganje cvijeća i paljenje svijeća,
  • 11.00 sati Sveta misa u čast poginulih.

NAPOMENA

Polaganje cvijeća i paljenje svijeća odvijat će se prema prijavama sudionika. Molimo sve hodočasnike da dođu na vrijeme kako se ne bi stvarala gužva, jer očekujemo veliki broj posjetitelja.

Molimo sve da se organiziraju tako da broj vijenaca smanjimo na što manji broj tako da se udružimo i da ponesemo jedan vijenac ispred općine i svih udruga i stranaka te općine.

Za hodočasnike iz Mostara biti će osiguran prijevoz preko Jablanice za Risovac –Stipića livadu s polaskom iz Mostara u 8.00 sati s Trga hrvatskih velikana (Rondo).

Za sve dodatne informacije možete se javiti na broj:063 311 304

Facebook

Udruge u Doljanima

Idi na vrh