Jučer u petak i danas u subotu služene su mise po grobljima župe Doljani. Jučer na blagdan Svih svetih, mise su služene na grobljima u Kosnim Lukama, Ilijinom groblju i na groblju Sovići. Danas u subotu mise su služene na groblju Orlovac, Stupari i Risovac.

Veliki broj vjernika došao je zapaliti svijeću i ostaviti cvijeće na grobove svojih najmilijih. Predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Jablanica zapalili su svijeću i donijeli cvijeće ispred spomenika na Valju.

Molimo sve one koji imaju grobove svojih najmilijih u grobljima Župe Doljani da ih ne zaborave kad prođu ovi blagdani, te da se jave odborima za groblja kako bi izmirili svoje obveze i time pomogli održavanju grobova tijekom cijele godine.

Još jednom da se posjetimo što slavimo na blagdan Svih svetih i Dušni dan?

Na blagdan Svih svetih slavimo one svece i svetice koje je Crkva proglasila svetima, kao i one koji nisu proglašeni svetima, ali su svojim životom ostvarili ideal kršćanskog života te su njihove duše ušle u kraljevstvo Božje pošto su nakon smrti njihove krsne haljine ubjeljene u krvi Jaganjčevoj.

Na Dušni dan se sjećamo svih svojih dragih pokojnika. Odlazimo na grobove i groblja pa u tom pogledu redoviti su znak pažnje i vjere. Tog dana vjernici mole za duše svojih dragih pokojnika, za njih pale svijeće na grobovima, prisustvuju svetoj misi, povezujući se tako svojim molitvama s njima i moleći Božje milosrđe da ih što prije očisti od svih slabosti te da ih uvede tamo gdje s oka svaka suza nestaje.

Ilijino groblje

Groblje u Sovićima

Groblje u Stuparima

Doljani.info

Idi na vrh