U prepunoj crkvi u Doljanima, misom polnoćkom proslavljeno je rođenje Isusa Krista uz molitvu i božićne pjesme, uz glazbu na orguljama, koje su dar našeg župljanina Stipe Jozipovića iz Švicarske, a svirao je Zoran Ćavar koji uvijek uveliča misno slavlje u ovakvim prigodama. Svečano misno slavlje predvodio je fra Stjepan Pavličević, župnik, uz koncelebraciju bogoslova fra Marka Cvitkovića.

Poslije misnog slavlja nastavljeno prigodno druženje uz domaće „specijalitete“ te vatromet kojega se ne bi postidjeli ni puno veći gradovi, a koji je dar obitelji Ivanko, naših župljana iz Šarančevića.

Proslava najradosnijeg kršćanskog blagdana Božića nastavljena je u krugu obitelji, jer je ovaj blagdan prigoda da se okupe obitelji, neovisno gdje trenutno žive, s obzirom da je veći broj žitelja naše župe iseljen nakon ratnih zbivanja.

Portal „doljani.info“ čestita Božićne blagdane svim vjernicima župe Doljani i čitateljima našeg portala uz želje za obilje mira, blagoslova, ljubavi i blagostanja u ovim blagdanskim danima.

 

 

Doljani.info

Idi na vrh