Na starom groblju na Pomenu iznad Doljana, danas je svetom misom te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježena 27. godišnjica stradanja hrvatskih branitelja tijekom Domovinskog rata na tom dijelu bojišnice iz sastava ratnih brigada Kralj Tomislav iz Tomislavgrada i Rama iz Prozora-Rame.

Obljetnica je obilježena u organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata općine Tomislavgrad i Župnog ureda sv. Ilije iz Doljana.

Kao pripadnici brigade “Kralj Tomislav” život su izgubili Ljilja Zrno , Ivan Radoš, Ivan Petrović, Martin Baćak, Josip Mioč, Perica Kutleša, Frano Krišto, Marko Belić, Mate Mamić, Mićo Šokčić, Ante Luketić, Željko Bogdan , Nenad Bilić  Josip Pušić i  Marko Miljko.

Brojna rodbina, prijatelji, suborci, ratni zapovjednici te druge osobe iz društvenog i političkog života, kako iz ratnog vremena tako i sada, okupili su se na Pomenu gdje su se na dostojanstven način, uz polaganje vijenaca i paljenje svijeća, prisjetili poginulih tomislavgradskih i ramskih hrvatskih branitelja koji su tijekom ratne 1993. godine dali svoje živote.

Sveto misno slavlje predvodio je fra Bože Milić, župnik župe sv. Petra i Pavla u Mostaru.

pomen02.jpg pomen03.jpg pomen04.jpg

pomen05.jpg pomen06.jpg pomen07.jpg

pomen08.jpg pomen09.jpg pomen10.jpg

pomen11.jpg pomen12.jpg pomen13.jpg

pomen14.jpg pomen15.jpg pomen16.jpg

pomen17.jpg pomen18.jpg pomen19.jpg

pomen20.jpg pomen21.jpg pomen22.jpg

pomen23.jpg

Foto:Ivan Rogić