Doljani, malo planinsko selo u Hercegovini, poznato je po svojim prekrasnim zimskim krajolicima. Zbog svoje visine i blizine planine Čvrsnice i Vrana, Doljani su omiljena destinacija za ljubitelje zimskih sportova i ljude koji vole provesti vrijeme u prirodi.

Snimanje dronom zimskog krajolika iznad Doljana je nezaboravno iskustvo. Zimski krajolik koji se proteže oko Doljana je nevjerojatan prizor za vidjeti. Planinski vrhovi prekriveni snijegom, šumske staze koje vode kroz guste šume i čista zimska zraka pružaju savršenu kulisu za fotografije i snimke. Najbolje vrijeme za snimanje je u jutarnjim satima kada je sunce još nisko na horizontu i kada snijeg sjaji na sunčevoj svjetlosti. Važno je paziti na napunjenost baterije u dronu jer zbog niskih temperatura može doći do bržeg pražnjenja i pada. Također, potrebno je uzeti u obzir i opremu za snimanje, kao što su fotoaparat ili kamera, baterije, memorijske kartice i stativ za stabiliziranje slike.

Opširnije: VIDEO: Zimski krajolici snimljeni dronom

Brojni posjetitelji Doljana a i sami mještani često se pitaju kakva je to pećina koja se nalazi na sred okomite stijene brda Oklanice iznad Doljana. U razgovorima sa starijim mještanima saznali smo da postoji tajni ulaz na istočnoj strani od pećine koji se ne vidi iz doline te da put u pećinu nije ni približno zahtjevan kako se to čini na prvi pogled.

Uz ovu pećinu kriju se brojne priče i legende a jedna od njih kaže da su nekada davno u podnožju pećine postojale obrambene kule s kojih se nadzirao stari Rimski put koji je vodio iz današnjeg Solina prema Bosni.

Zbog svih ovih razloga danas smo pripremili dron i napravili predivne snimke pećine a i tajnog ulaza obraslog travom i niskim raslinjem. U nastavku možete pogledati što smo za Vas pripremili:

Opširnije: VIDEO: Otkrivena tajna ulaza u pećinu na brdu Oklanice iznad Doljana

Stranica 1 od 2

Facebook

Idi na vrh