Proteklih godina, od snijega i vjetra, nagnuo se križ na Crkvi Župnog ureda Bezgrješnog Začeća BDM u Jablanici. Na slici ispod možete vidjeti kako je to izgledalo.

Ovih dana, u tijeku je zamjena dotrajalog križa na tornju predivne crkve. Gospodin Željko Marić velikodušno je darovao novi postament i inox križ, koji će uskoro krasiti vrh tornja naše crkve.

Župljani se toplo zahvaljuju velikom dobročinitelju Željku Mariću s Vrda i žele mu da ga čuva i prati Božji blagoslov.

Opširnije...

Udruga hrvatskih logoraša, civilnih žrtava domovinskog rata Jablanica je nedavno održala svoj Utemeljiteljski Sabor, što predstavlja značajan korak u zaštiti i ostvarivanju prava civilnih žrtava rata. Ova inicijativa, koja se odvijala u skladu sa Zakonom o zaštiti civilnih žrtava u Federaciji Bosne i Hercegovine (Službene novine FBiH broj 60/23), ima za cilj pružanje podrške onima koji su patili i još uvijek pate kao rezultat ratnih strahota.

U sklopu Sabora, formirano je rukovodstvo Udruge koje će biti predvođeno Vladimirom Vladom Zelenikom, koji će obavljati funkciju Predsjednika. Pored njega, u rukovodstvu su i Monika Grbešić kao dopredsjednica, te članovi Anđa Žarić, Ilena Marijanović i Ivan Šitum. Osim toga, postavljen je i nadzorni odbor koji će osigurati transparentnost i odgovornost u radu Udruge.

Opširnije...

Danas je u Jablanici, u organizaciji Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata HNŽ-a, svečano obilježena 30. obljetnica od raspuštanja logora Armije BiH, Muzej "Bitka za ranjenike". Ovo značajno događanje okupilo je brojne članove udruge, predstavnike lokalne zajednice i građane, koji su se prisjetili teških vremena i odali počast svim žrtvama rata.

Obilježavanje je započelo emotivnim polaganjem vijenaca kod Muzeja u Jablanici u 10:30 sati, gdje su prisutni izrazili poštovanje i zahvalnost prema onima koji su svoje živote izgubili ili su pretrpjeli strahote logora. Nakon toga, u župnoj crkvi u Jablanici služena je sveta misa za poginule i umrle logoraše.

Opširnije...

U Jablanici će u petak, 1. ožujka, u organizaciji Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata iz HNŽ-a biti obilježena 30. obljetnica od raspuštanja logora Armije BiH Muzej „Bitka za ranjenike“. Obilježavanje će započeti polaganjem vijenaca kod Muzeja u Jablanici u 10:30 h. Sveta misa za poginule i umrle logoraše će se održati u župnoj crkvi sa početkom u 11h.
Prijevoz osiguran iz Mostara, ispred Trga hrvatskih velikana u 9 i 30h.

Opširnije...

 U sklopu svoje predanosti brizi o svojim članovima, HVIDR-a Jablanica organizirala je radni sastanak 2. veljače 2024. godine s ciljem pružanja podrške članovima Udruge u ostvarivanju prava na mirovinu u Republici Hrvatskoj. Sastanak je bio prilika za članove HVIDR-e Jablanica da dobiju potrebne informacije, upute i obrasce kako bi lakše i uspješnije ostvarili svoja prava na mirovinu. Ova inicijativa predstavlja korak naprijed u pružanju podrške vojnim veteranima koji su zasluženo stekli pravo na mirovinu.

Opširnije...

Stranica 1 od 13

Facebook

Udruge u Doljanima

Idi na vrh