Udruga hrvatskih logoraša, civilnih žrtava domovinskog rata Jablanica je nedavno održala svoj Utemeljiteljski Sabor, što predstavlja značajan korak u zaštiti i ostvarivanju prava civilnih žrtava rata. Ova inicijativa, koja se odvijala u skladu sa Zakonom o zaštiti civilnih žrtava u Federaciji Bosne i Hercegovine (Službene novine FBiH broj 60/23), ima za cilj pružanje podrške onima koji su patili i još uvijek pate kao rezultat ratnih strahota.

U sklopu Sabora, formirano je rukovodstvo Udruge koje će biti predvođeno Vladimirom Vladom Zelenikom, koji će obavljati funkciju Predsjednika. Pored njega, u rukovodstvu su i Monika Grbešić kao dopredsjednica, te članovi Anđa Žarić, Ilena Marijanović i Ivan Šitum. Osim toga, postavljen je i nadzorni odbor koji će osigurati transparentnost i odgovornost u radu Udruge.

Opširnije...

Danas je u Jablanici, u organizaciji Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata HNŽ-a, svečano obilježena 30. obljetnica od raspuštanja logora Armije BiH, Muzej "Bitka za ranjenike". Ovo značajno događanje okupilo je brojne članove udruge, predstavnike lokalne zajednice i građane, koji su se prisjetili teških vremena i odali počast svim žrtvama rata.

Obilježavanje je započelo emotivnim polaganjem vijenaca kod Muzeja u Jablanici u 10:30 sati, gdje su prisutni izrazili poštovanje i zahvalnost prema onima koji su svoje živote izgubili ili su pretrpjeli strahote logora. Nakon toga, u župnoj crkvi u Jablanici služena je sveta misa za poginule i umrle logoraše.

Opširnije...

U Jablanici će u petak, 1. ožujka, u organizaciji Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata iz HNŽ-a biti obilježena 30. obljetnica od raspuštanja logora Armije BiH Muzej „Bitka za ranjenike“. Obilježavanje će započeti polaganjem vijenaca kod Muzeja u Jablanici u 10:30 h. Sveta misa za poginule i umrle logoraše će se održati u župnoj crkvi sa početkom u 11h.
Prijevoz osiguran iz Mostara, ispred Trga hrvatskih velikana u 9 i 30h.

Opširnije...

 U sklopu svoje predanosti brizi o svojim članovima, HVIDR-a Jablanica organizirala je radni sastanak 2. veljače 2024. godine s ciljem pružanja podrške članovima Udruge u ostvarivanju prava na mirovinu u Republici Hrvatskoj. Sastanak je bio prilika za članove HVIDR-e Jablanica da dobiju potrebne informacije, upute i obrasce kako bi lakše i uspješnije ostvarili svoja prava na mirovinu. Ova inicijativa predstavlja korak naprijed u pružanju podrške vojnim veteranima koji su zasluženo stekli pravo na mirovinu.

Opširnije...

U sklopu redovitih aktivnosti i povezivanja unutar stranačke infrastrukture, članovi Županijskog odbora HDZBiH Hercegovačko-neretvanske županije danas su posjetili općinski odbor HDZBiH Jablanica. Ovaj posjet posebno je obilježen prisutnošću premijerke i četiri ministra iz Hercegovačko-neretvanske županije, što je dodatno istaknulo važnost ove inicijative.

Na čelu delegacije bio je predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH HNŽ dr. Ludvig Letica, zajedno s primjerkom Marijom Buhač. Uz njih, u posjetu su sudjelovali i ministar unutarnjih poslova Mario Marić, ministar branitelja Đuro Prkačin, ministar prometa i veza Ivo Bevanda te ministar poljoprivrede Mario Jurica.

Tijekom posjeta, članovi općinskog odbora HDZBiH Jablanica imali su priliku izložiti svoje probleme, inicijative i vizije za daljnji razvoj općine Jablanica. S druge strane, premijerka Buhač i ministri iznijeli su svoje viđenje rješavanja problema te iskustva i planove za Hercegovačko-neretvansku županiju. Ovaj oblik komunikacije omogućio je dublje razumijevanje izazova s kojima se susreću lokalne zajednice i pružio priliku za zajedničko pronalaženje rješenja.

Opširnije...

Stranica 1 od 12

Facebook

Udruge u Doljanima

Idi na vrh