Danas je u Jablanici, u organizaciji Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata HNŽ-a, svečano obilježena 30. obljetnica od raspuštanja logora Armije BiH, Muzej "Bitka za ranjenike". Ovo značajno događanje okupilo je brojne članove udruge, predstavnike lokalne zajednice i građane, koji su se prisjetili teških vremena i odali počast svim žrtvama rata.

Obilježavanje je započelo emotivnim polaganjem vijenaca kod Muzeja u Jablanici u 10:30 sati, gdje su prisutni izrazili poštovanje i zahvalnost prema onima koji su svoje živote izgubili ili su pretrpjeli strahote logora. Nakon toga, u župnoj crkvi u Jablanici služena je sveta misa za poginule i umrle logoraše.

Opširnije...

U Jablanici će u petak, 1. ožujka, u organizaciji Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata iz HNŽ-a biti obilježena 30. obljetnica od raspuštanja logora Armije BiH Muzej „Bitka za ranjenike“. Obilježavanje će započeti polaganjem vijenaca kod Muzeja u Jablanici u 10:30 h. Sveta misa za poginule i umrle logoraše će se održati u župnoj crkvi sa početkom u 11h.
Prijevoz osiguran iz Mostara, ispred Trga hrvatskih velikana u 9 i 30h.

Opširnije...

 U sklopu svoje predanosti brizi o svojim članovima, HVIDR-a Jablanica organizirala je radni sastanak 2. veljače 2024. godine s ciljem pružanja podrške članovima Udruge u ostvarivanju prava na mirovinu u Republici Hrvatskoj. Sastanak je bio prilika za članove HVIDR-e Jablanica da dobiju potrebne informacije, upute i obrasce kako bi lakše i uspješnije ostvarili svoja prava na mirovinu. Ova inicijativa predstavlja korak naprijed u pružanju podrške vojnim veteranima koji su zasluženo stekli pravo na mirovinu.

Opširnije...

U sklopu redovitih aktivnosti i povezivanja unutar stranačke infrastrukture, članovi Županijskog odbora HDZBiH Hercegovačko-neretvanske županije danas su posjetili općinski odbor HDZBiH Jablanica. Ovaj posjet posebno je obilježen prisutnošću premijerke i četiri ministra iz Hercegovačko-neretvanske županije, što je dodatno istaknulo važnost ove inicijative.

Na čelu delegacije bio je predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH HNŽ dr. Ludvig Letica, zajedno s primjerkom Marijom Buhač. Uz njih, u posjetu su sudjelovali i ministar unutarnjih poslova Mario Marić, ministar branitelja Đuro Prkačin, ministar prometa i veza Ivo Bevanda te ministar poljoprivrede Mario Jurica.

Tijekom posjeta, članovi općinskog odbora HDZBiH Jablanica imali su priliku izložiti svoje probleme, inicijative i vizije za daljnji razvoj općine Jablanica. S druge strane, premijerka Buhač i ministri iznijeli su svoje viđenje rješavanja problema te iskustva i planove za Hercegovačko-neretvansku županiju. Ovaj oblik komunikacije omogućio je dublje razumijevanje izazova s kojima se susreću lokalne zajednice i pružio priliku za zajedničko pronalaženje rješenja.

Opširnije...

Članovi Udruge HVIDR-a Jablanica zajedno s ostalim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata HVO općine Jablanica,  predvođeni predsjednikom Marinkom Ljoljom, odali su počast poginulim braniteljima na području općine Jablanica povodom Svih svetih i Dušnog dana, tradicionalno obilježavajući ove dane posjetom grobljima i spomen obilježjima te paljenjem svijeća.

Svih svetih i Dušni dan predstavljaju posebno važne datume u kalendaru kada se prisjećamo preminulih i odajemo počast onima koji su položili svoje živote u obrani domovine. 

Opširnije...

Stranica 1 od 12

Facebook

Udruge u Doljanima

Idi na vrh