U prekrasnom okruženju Parka prirode Blidinje, proteklog vikenda su se odvijali 26. Dani planinara Herceg-Bosne, događaj koji je okupio zaljubljenike u planine i prirodu iz Bosne i Hercgovine i Hrvatske. Domaćini ovog značajnog događaja bili su članovi Planinarskog društva "Orlova Stina" iz Tomislavgrada, koji su srdačno ugostili sudionike u svojoj planinarskoj kući smještenoj uz obalu Blidinjskog jezera. Ovaj događaj privukao je planinare i ljubitelje prirode iz različitih dijelova regije, a među njima je bila i udruga "Runolist" iz Doljana - Jablanica, koja je sudjelovala sa svojim entuzijastičnim članovima.

Opširnije...

Planinarenje je uvijek dobrodošla aktivnost za sve one koji vole kretati se na otvorenom i uživati u prirodi. Planina Baćina, koja se nalazi u sjevernoj Hercegovini, djeli dolinu rijeke Rame i dolinu rijeke Doljanke, također nudi predivan ambijent za sve ljubitelje planinarenja. Najviši vrh ove planine je Trn a najpoznatija lokacija je Pomen.

U proljeće, vrijeme je bilo sunčano i idealno za planinarenje. Sudionici ovog planinarenja imali su priliku uživati u predivnoj prirodi, koja je bila u punom sjaju. Staze su bile uredne i prohodne, što je olakšalo kretanje kroz netaknutu prirodu.

Planinarenje je uključivalo rutu koja se smatra srednje teška sa dva veća uspona. Za one koji su željeli izazovniju rutu, postojala je staza koja je uključivala jači uspon iz pravca Kraja prema vrhu Trn, dok su za one srednje zahtjevne koristili stazu iz pravca Sovića prema Trnu.

Posebnu zahvalu želim uputiti lovačkom društvu Baćina i udruzi Provita na organiziranom ručku u lovačkoj kući na Baćini. Ovaj ručak bio je pravi užitak za sve planinare, koji su nakon napornog dana mogli uživati u ukusnoj hrani i odmoriti se u prekrasnom okruženju.

Osim što je ovo planinarenje bilo sjajan način za provođenje vremena u prirodi, također je bilo i odlična prilika za druženje i upoznavanje novih ljudi. Zahvaljujući ovom planinarenju, svi sudionici su imali priliku stvoriti nova prijateljstva i podijeliti zajedničko iskustvo.

Konačno, želim se zahvaliti svim sudionicima ovog predivnog planinarenja. Bez vaše potpore i suradnje, ovo ne bi bilo moguće. Zahvaljujući vama, ovo planinarenje bilo je nezaboravno iskustvo koje ćemo svi dugo pamtiti. Planinarenje je sjajan način da se povežete s prirodom i opustite se od svakodnevnog stresa, a planina Baćina pruža prekrasan ambijent za to. Nadam se da ćete se pridružiti i sljedećem planinarenju i uživati u prirodi na još jednoj predivnoj destinaciji.

Udruga "Runolist"
Doljani-Jablanica

Opširnije...

Poštovani čitatelji Doljani.info,

Pozivamo vas na nezaboravno planinarenje po Baćini koje će se održati 7.5.2023. godine s polaskom u 9 sati iz Sovića. Očekuje vas predivan pogled na prirodu, svjež zrak i zdrava tjelesna aktivnost. Za sve sudionike organiziran je ručak u lovačkoj kući na Baćini, gdje ćete se opustiti i uživati u domaćim specijalitetima. Ako želite sudjelovati u ovoj avanturi, molimo vas da se prijavite na broj telefona 063/311-304 ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Ne propustite priliku za uživanje u prirodi, druženje i dobru hranu. Vidimo se na planini!

Opširnije...

Planinarska udruga „Runolist“ Doljani - Jablanica poziva Vas da planinarenjem „PUTOVIMA NAŠIH POGINULIH“ odamo počast Hrvatima, vojnicima i civilima poginulim u općini Jablanica. 

Opširnije...

Planinarska udruga „Runolist“ Doljani - Jablanica poziva Vas da planinarenjem „PUTOVIMA NAŠIH POGINULIH“ odamo počast Hrvatima poginulim u općini Jablanica, na obljetnicu njihove pogibije.

Polazak je organiziran u utorak 28.07.2020. s početkom u 7:00 sati s lokacije Gornja Krkača u Doljanima, a dolazak na Stipića livadu planiran je u 10:30 sati.

Molimo sve sudionike ovog planinarenja da se prikladno obuku, ponesu vodu i hranu te na vrijeme dođu na mjesto polaska kako bi smo zajedno mogli stići na Stipića livadu.

Organizacijski odbor pripremio je dobro označenu stazu. Vrijeme planinarenja je 3 sata laganog hoda s pauzama.

Opširnije...

Stranica 1 od 3

Facebook

Idi na vrh