U prekrasnom okruženju Parka prirode Blidinje, proteklog vikenda su se odvijali 26. Dani planinara Herceg-Bosne, događaj koji je okupio zaljubljenike u planine i prirodu iz Bosne i Hercgovine i Hrvatske. Domaćini ovog značajnog događaja bili su članovi Planinarskog društva "Orlova Stina" iz Tomislavgrada, koji su srdačno ugostili sudionike u svojoj planinarskoj kući smještenoj uz obalu Blidinjskog jezera. Ovaj događaj privukao je planinare i ljubitelje prirode iz različitih dijelova regije, a među njima je bila i udruga "Runolist" iz Doljana - Jablanica, koja je sudjelovala sa svojim entuzijastičnim članovima.

Glavni naglasak događaja bio je na planinarenju i osvajanju vrhova. Sudionici su se uputili na izazovne staze te su osvojili tri impresivna vrha. Dva vrha, Pločno i Jelinak, nalaze se na Čvrsnici, planini koja dominira okolinom Blidinja svojom grandioznom ljepotom. Treći vrh koji je osvojen naziva se Veliki Vran i nalazi se na planini Vrana. Ovi usponi nisu samo pružili fizički izazov, već su i omogućili sudionicima da uživaju u nevjerojatnim panoramama i prirodnoj ljepoti ovog područja.

Organizatori ovog događaja zaslužuju pohvale za odlično pripremljenu i provedenu manifestaciju. Dobra organizacija omogućila je svim sudionicima da uživaju u aktivnostima, stvaraju nova prijateljstva i dijele svoje iskustvo sa slično mislećim ljubiteljima prirode. Osim što su se osjećali ispunjenima zbog uspješno ostvarenih planinarskih izazova, sudionici su isto tako imali priliku opustiti se uz prirodne ljepote Parka prirode Blidinje te uživati u ugodno provedenom vikendu u društvu istomišljenika.

Dani planinara Herceg-Bosne su se pokazali kao uspješan i inspirativan događaj koji promovira ljubav prema planinama, prirodi i zdravom načinu života. Ovaj skup je osnažio zajedništvo među planinarima i pružio priliku za povezivanje i razmjenu iskustava. S nestrpljenjem se očekuju budući događaji koji će nastaviti promicati iste vrijednosti i ljubav prema prirodi.

Kako je to izgledalo pogledajte u nastavku: 

 

Video možete pogledati na našoj facebook stranic:

 https://www.facebook.com/doljani.jablanica

 

Facebook

Idi na vrh