U srcu Doljana, na poznatom Ilijinom groblju, služena je misa i blagoslov polja. Sunčani dan dodatno je naglasio svečani duh koji je vladao među prisutnima, dok su se pripremali za blagoslov polja, čin duboko ukorijenjen u lokalnoj tradiciji i vjeri zajednice. Misa, vođena od strane lokalnog svećenika, bila je posebno emotivna i introspektivna, pružajući vjernicima priliku za duhovno obnavljanje i zajedničku molitvu. Ovaj godišnji događaj nije samo vjerski obred, već i prilika za zajednicu da se okupi, podijeli iskustva i zajedno proslavi svoju vjeru i tradiciju.

Posebne pohvale zaslužuje odbor za Ilijino groblje, koji je uložio izvanredne napore da groblje bude besprijekorno pripremljeno za ovu priliku. Trud odbora bio je očit u savršeno pokošenom i urednom groblju, što je svim prisutnima omogućilo da se u potpunosti usredotoče na misu i blagoslov. Na slijedećem linku možete pogledati uplate za održavanje groblja za 2024 godinu https://www.doljani.info/uplate.html .

Ovogodišnja misa na Ilijinom groblju još jednom je potvrdila važnost ovakvih okupljanja za očuvanje kulturnih i duhovnih vrijednosti zajednice u Doljanima. Ljepota okruženja i zajednički duh prisutnih učinili su ovaj događaj nezaboravnim, a blagoslov polja simbolički je osnažio sve prisutne da nastave njegovati i štititi svoju zemlju i naslijeđe.

Facebook

Idi na vrh