Sovići su ovog vikenda bili mjesto posebnog duhovnog okupljanja. Veliki broj vjernika okupio se na lokalnom groblju, gdje je održana tradicionalna misa za pokojne. Osim molitve za duše preminulih, misa je imala i dodatno značenje jer je obuhvatila i ceremoniju blagoslova polja, čime je označen početak proljetne sezone u poljoprivredi.

Uz iznimno lijepo i sunčano vrijeme, atmosfera je bila puna nade i zajedništva. Groblje je za ovu prigodu bilo pažljivo pokošeno i uredno pripremljeno, što je doprinijelo svečanom i dostojanstvenom ambijentu. Ova skrb o groblju odražava duboko poštovanje koje mještani Sovića gaje prema svojim predcima i tradiciji.

Važno je istaknuti i izvanredan rad organizacijskog odbora za groblje, čiji su članovi uložili značajne napore kako bi sve bilo spremno za ovaj dan. Zahvaljujući njihovoj predanosti i trudu, sve je proteklo u najboljem redu, a njihov rad zaslužuje posebnu pohvalu.

Misa na groblju u Sovićima bila je prilika ne samo za molitvu i sjećanje na one koji više nisu s nama, ali i za izražavanje zahvalnosti za blagoslove koje polja i priroda pružaju. Ovaj događaj još jednom je potvrdio snagu i važnost lokalne zajednice u očuvanju kulture i tradicije. U duhu zajedništva i međusobnog poštovanja, Sovići nastavljaju njegovati svoje običaje, učvršćujući veze koje ih vežu kroz generacije.

Facebook

Prilog za izgradnju Crkve

Prilog za izgradnju Crkve možete uplatiti na poseban račun kod UniCredit Bank Mostar, i to:

Za domaću valutu KM (BiH) broj: 3381302246898598
„PROVITA“Odbor za izgradnju crkve, Sovići, općina Jablanica.

Za sve inozemne uplate iz inozemstva (izvan BiH):

IBAN (EU) broj računa: BA393381304846899984
BIC/SWIFT(ALL COUNTRIES): UNCRBA 22
„PROVITA“Odbor za izgradnju crkve, Sovići, općina Jablanica.

 
Idi na vrh