U sklopu obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana, u župi Doljani služeno je niz misa na lokalnim grobljima kako bi vjernici mogli pomoliti se za svoje preminule. Mise su služene na grobljima u Kosnim Lukama, Ilijinom groblju, groblju Krš/Risovac kod nove crkve, Orlovcu, Stuparima, groblju kod stećaka/Risovac kod stare crkve te groblju u Sovićima. Ovim misama župljani su imali priliku odati počast svojim preminulima i moliti za njihove duše. Blagdani Svih svetih i Dušni dan ostaju važni dani za zajedničku molitvu i prisjećanje na svoje pokojne članove obitelji i prijatelje.

U uređenju groblja leži velika važnost s obzirom na njihovu ulogu kao mjesta posljednjeg počivališta za naše preminule te mjesta gdje obitelji dolaze odavati počast i sjećati se svojih najmilijih. Upravo zato je ključno da su groblja uređena i održavana na primjeren način. Odbori za groblja imaju važnu ulogu u tom procesu, a njihov trud zaslužuje pohvalu kada svoju dužnost obavljaju kvalitetno.

Uređena groblja pružaju dostojanstveno okruženje za obitelji koje dolaze odavati počast preminulima. To uključuje održavanje grobnih parcela, staza, okoliša te samih grobnica. Osim toga, uređena groblja također pridonose općem estetskom dojmu mjesta i zajednice.

 

Facebook

Idi na vrh