Očekivani "Bijeli" Božić gotovo redovito nas obilazi već godinama. Posljednjih godina svetkovina Božića praćena je, uglavnom, jačom ili slabijom zimskom kišom, a rijetko i suhim prohladnim vremenom.  Dok je ove godine Uskrs iznenadio sve pa i najstarije župljane župe Doljani. 

Unatoč najavama prognostičara blagdan Uskrsa u bijelom malo tko je očekivao. Ni nekoliko prethodnih, sunčanih i ugodnih dana, nije omelo snježnu ciklonu da, vjerojatno, posljednjim pahuljama zabijeli gotovo cijelo područje župe Doljani.

 

Niske temperature su u skladu s najavama prve pahulje snijega donijele u večernjim satima Velike subote a, s malim prekidima u noći, snijeg je nastavio padati i na sam Uskrs. Od nekoliko centimetara s poteza od Kosnih Luka dalje prema sjeveru, u Sovićima, na uskršnje jutro mjerilo se i tridesetak centimetara snijega. 

Unatoč ovakvom snježnom nevremenu crkva u Doljanima bila je prepuna župljana koji su se došli pomoliti i proslaviti Uskrs.  Poslije svete Mise ispred crkve u Doljanima članovi HKUD Doljani zapjevali su nekoliko pjesama a članice su obukle narodne nošnje s kojima su nas posjetile na povijest naših krajeva i naših starih djedova i baka.

Fra Andrija Jozić župnik u župi Doljani u razgovoru za naš portal, zaželio je sretan Uskrs svim župljanima kako onim u Doljanima tako i onim u iseljeništvu.

Dio atmosfere ovogodišnjeg Uskrsa u župi Doljani donosimo u narednih nekoliko fotografija.

Facebook

Idi na vrh