Članovi Udruge HVIDR-a Jablanica zajedno s ostalim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata HVO općine Jablanica,  predvođeni predsjednikom Marinkom Ljoljom, odali su počast poginulim braniteljima na području općine Jablanica povodom Svih svetih i Dušnog dana, tradicionalno obilježavajući ove dane posjetom grobljima i spomen obilježjima te paljenjem svijeća.

Svih svetih i Dušni dan predstavljaju posebno važne datume u kalendaru kada se prisjećamo preminulih i odajemo počast onima koji su položili svoje živote u obrani domovine. 

Marinko Ljoljo, predsjednik HVIDR-a Jablanica, istaknuo je važnost ovakvih inicijativa i podsjetio na značajno nasljeđe koje su ostavili heroji Domovinskog rata. "Ovaj dan je prilika da se prisjetimo naših suboraca i svih onih koji su dali svoje živote za slobodu i jednakopravnost Hrvata u Bosni i Hercegovini. Njihova hrabrost i žrtva nikada neće biti zaboravljeni, i mi smo ovdje da to svake godine ponovimo", rekao je Ljoljo.

Na grobljima i spomen obilježjima članovi HVIDR-a Jablanica položili su cvijeće i zapalili svijeće kako bi označili svoje poštovanje i zahvalnost prema onima koji su dali svoje najbolje za jednakopravnost Hrvata u Bosni i Hercegovini. Ovaj gest odaje počast ne samo preminulima nego i njihovim obiteljima koje su pretrpjele gubitak svojih najmilijih.

Ovaj događaj također je prilika za članove udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO općine Jablanica da se međusobno podrže i osnaže te zajedno proslave uspomene na heroje Domovinskog rata. Solidarnost i zajedništvo unutar udruge ostaju ključni elementi koji članove povezuju i inspiriraju na daljnje aktivnosti.

Braniteljske udruge HVO u Jablanici nastavlja svoju važnu misiju očuvanja spomena na heroje i brigu o članovima, čineći zajednicu jačom i osnažujući sjećanja na hrabre branitelje Domovinskog rata. Ova gesta poštovanja i zahvalnosti, kao što je posjet grobljima povodom Svih svetih i Dušnog dana, podsjećaju nas da nikada ne smijemo zaboraviti doprinos onih koji su živote posvetili obrani domovine.

 

Facebook

Udruge u Doljanima

Idi na vrh