Udruga hrvatskih logoraša, civilnih žrtava domovinskog rata Jablanica je nedavno održala svoj Utemeljiteljski Sabor, što predstavlja značajan korak u zaštiti i ostvarivanju prava civilnih žrtava rata. Ova inicijativa, koja se odvijala u skladu sa Zakonom o zaštiti civilnih žrtava u Federaciji Bosne i Hercegovine (Službene novine FBiH broj 60/23), ima za cilj pružanje podrške onima koji su patili i još uvijek pate kao rezultat ratnih strahota.

U sklopu Sabora, formirano je rukovodstvo Udruge koje će biti predvođeno Vladimirom Vladom Zelenikom, koji će obavljati funkciju Predsjednika. Pored njega, u rukovodstvu su i Monika Grbešić kao dopredsjednica, te članovi Anđa Žarić, Ilena Marijanović i Ivan Šitum. Osim toga, postavljen je i nadzorni odbor koji će osigurati transparentnost i odgovornost u radu Udruge.

Udruzi se pridruživanje otvara svima koji žele podržati ovu važnu misiju. Pristupnica i izjava o okolnostima stradanja dostupni su kod predsjednika udruge Vladimira Vlade Zelenike (mob: 063409403), što omogućava svima koji su pretrpjeli posljedice rata da se pridruže i aktivno doprinesu udruzi.

Posebno važno je naglasiti da kroz Logor Muzej u Jablanici prošlo oko 800 ljudi sa svih strana i sa mnogo općina, te žena, djece i staraca. Ova udruga će pružiti podršku ne samo onima koji su prošli kroz taj logor, već i svim civilnim žrtvama rata, bez obzira na spol ili dob.

S obzirom na izazove i patnje s kojima su se suočavali, rad ove Udruge ima izuzetno veliki značaj za zajednicu. Njezini članovi imaju pravo i dužnost aktivno sudjelovati u njenom radu kako bi se osiguralo da se njihova prava poštuju i da se pruži podrška onima kojima je to potrebno.

Želimo Udruzi hrvatskih logoraša, civilnih žrtava domovinskog rata Jablanica uspješan rad u ostvarivanju svojih ciljeva i pružanju podrške onima kojima je potrebna.

Spomen obilježje stradalim Hrvatima na Stipića livadi u općini Jablanica

 Spomen obilježje poginulim Hrvatima općine Jablanica u Prvom i Drugom te Domovinskom ratu u Bosni i Hercegovini

Facebook

Udruge u Doljanima

Idi na vrh