U idiličnom okruženju Parka prirode Blidinje, tijekom vikenda, održan je već tradicionalni 24. memorijalni skup planinara 'Ivica Plazonić'. Ovaj svečani događaj okupio je planinare iz čitave Hrvatske i Bosne i Hercegovine, uključujući i društvo Runolist Doljani-Jablanica. U organizaciji HPD Pločno Posušje i HPD Malačka iz Kaštel Starog, subota je bila prepuna planinarenja i aktivnosti. Četiri planinarska izleta, s pažljivo odabranim vodičima, pružila su sudionicima nezaboravno iskustvo. Izleti su vodili do Hajdučkih Vrata, Velikog Kuka, Velikog Vrana i najvišeg vrha ovog prekrasnog parka prirode, Pločna.

Nakon što su se hrabri planinari vratili s obilaska staza, uslijedilo je druženje i ukusni planinarski grah. Popodne su bila rezervirana za natjecateljski duh, jer su se održale igre povlačenja konopa i mnoge druge zanimljive aktivnosti. Posebno oduševljava činjenica da je ovaj skup iz godine u godinu sve popularniji, a raduje i prisutnost velikog broja djece koja su se pridružila događaju. Park prirode Blidinje, s svojim impresivnim planinskim pejzažima i netaknutom prirodom, pružio je savršenu kulisu za ovaj svečani događaj. Okupljeni planinari imali su priliku istražiti očaravajuću ljepotu ovog područja, ali i podsjetiti se na Ivicu Plazonića, čovjeka koji je ostavio trajan trag u svijetu planinarstva.

Ovogodišnji 24. memorijalni skup planinara 'Ivica Plazonić' pokazao je snagu zajedništva i ljubavi prema planinama te potaknuo sve sudionike da i dalje istražuju prirodu, uživaju u njenim blagodatima i čuvaju je za buduće generacije. Nestrpljivo se očekuje sljedeća godina kako bi se ponovno okupili u ovom prekrasnom dijelu svijeta i obilježili ovaj značajan događaj.

Facebook

Udruge u Doljanima

Idi na vrh