U utorak je održan sastanak Općinskog odbora HDZBiH Jablanica na kojem je između ostalog razgovarano i o nadolazećim izborima u Bosni i Hercegovini te registraciji birača koji trenutno ne žive na prostoru Općine Jablanica a željeli bi glasati na idućim lokalnim izborima.

Sve informacije vezane za registraciju birača van Bosne i Hecegovine možete pročitati na službenoj Internet stranici Središnjeg izbornoga povjerenstva BiH:

http://www.izbori.ba/Lokalni_izbori_2020/Default.aspx?CategoryID=1026&Lang=4&Id=3052

Važno je naglasiti da ako želite ostvariti svoje biračko pravo i glasovati i na predstojećim Lokalnim izborima, obvezni ste podnijeti prijavu Središnjem izbornom povjerenstvu Bosne i Hercegovine najkasnije do 01.09.2020. godine u 24:00 sata.

Svi birači koji su glasovali na prethodnim Općim izborima 2018. godine, ispunjavaju obrazac prijave PRP-2 i isti dostavljaju Središnjem izbornom povjerenstvu BiH priloživši uz obrazac presliku jedne od valjanih identifikacijskih isprava s fotografijom. Navedeni obrazac možete preuzeti ovdje - PRP-2.

ili

Svi birači koji nisu glasovali na posljednjim Općim izborima 2018. godine ili se prvi put prijavljuju, ispunjavaju i potpisuju obrazac PRP- 1 i isti dostavljaju Središnjem izbornom povjerenstvu BiH, uz relevantne priloge. Navedeni obrazac možete preuzeti ovdje - PRP-1.

Ako privremeno boravite izvan BiH, kako biste se prijavili za glasovanje izvan BiH potrebno je da posjedujete važeću identifikacijsku ispravu BiH (dostavljate presliku jedne od tri valjane isprave – osobna iskaznica ili vozačka dozvola ili putovnica BiH).

Ako imate status izbjeglice, a ne posjedujete važeće isprave BiH (osobnu iskaznicu ili vozačku dozvolu), dokumenti koje trebate dostaviti uz prijavni obrazac su:

  1. isprava za dokazivanje državljanstva BiH (uvjerenje o državljanstvu BiH, ne starije od 6 mjeseci ili preslika valjane putovnice BiH)
  2. isprava za dokazivanje identiteta s fotografijom (preslika valjanih isprava izdanih od strane zemlje domaćina ili preslika izbjegličkog kartona izdanog od vlade zemlje domaćina ili druge međunarodne organizacije)
  3. Dokaz o prebivalištu u BiH (preslika potvrde o prebivalištu ili preslika osobne iskaznice u cijelosti iz 1991. godine)

Detaljne informacije o načinu prijave i potrebnim dokumentima koji se prilažu uz prijavu možete pročitati ovdje - Vodič za birače izvan BiH

Facebook

Udruge u Doljanima

Idi na vrh