Nakon višestrukih molbi i obraćanja nadležnim tijelima, započeti su radovi na sanaciji lokalnog puta Doljani – Gračac, koji trenutno služi kao alternativni pravac za oštećeni i zatvoreni magistralni put M-17.5 Jablanica – Posušje. Ova prometnica postala je ključna za povezanost Jablanice i okolnih naselja, a njeno održavanje i obnova postali su neophodni kako bi se osigurao nesmetan promet, posebno u trenucima kada je glavna magistrala zatvorena zbog značajnih oštećenja.

S obzirom da će sanacija magistralnog puta M-17.5 potrajati dulje vrijeme, što je stvorilo potrebu za brzom reakcijom na lokalnoj razini. Put Doljani – Gračac, koji uz minimalne intervencije može osigurati sigurno prometovanje i povezivanje s magistralnim putem Jablanica – Rama Prozor.

Lokalne vlasti i građani istaknuli su važnost hitne sanacije ovog puta, koji predstavlja vitalnu vezu za prometnu komunikaciju Jablanice i susjednih naselja. Brža sanacija osigurala bi povezanost ne samo u hitnim slučajevima, nego i za svakodnevne potrebe građana, kao i nesmetan prolaz prometa kroz ovaj kraj.

Stanovnici Doljana kao i općine Jablanica iskazuju zahvalnost za razumijevanje i podršku u ovom teškom razdoblju. Svaka pomoć u rješavanju ovog problema od velikog je značaja za sigurnost svih učesnika u prometu i funkcioniranje svakodnevnog života u ovom dijelu općine.

Zahvaljujući naporima nadležnih tijela i angažmanu lokalne zajednice, radovi su krenuli, a stanovnici se nadaju brzom završetku sanacije koja će omogućiti sigurniji i efikasniji promet kroz alternativni pravac.

Foto: Mateja Topić i Ivan Vladić

 

Facebook

Udruge u Doljanima

Idi na vrh